Wat is werkgeluk?

Volgens Freud zijn de liefde én het werk, de twee belangrijkste ingrediënten die maken of je je wel of niet gelukkig voelt. Een ongelukkige relatie met jouw werk, kan dus net zoveel impact hebben op jouw welzijn, als een ongelukkige relatie met jouw partner. Het is alleen al daarom meer dan de moeite waard om de organisatie ook eens op een andere manier te bekijken; alsof het die andere belangrijke liefde in jouw leven is; … of zou kunnen zijn.

In Werkgeluk! wordt jouw ‘liefde’ voor een organisatie nader geanalyseerd. De volgende zes stappen van de relatie met een organisatie komen daarbij aan bod:


Stap 1 ‘zijn’


zijn

Het ‘zijn’ van jou en de organisatie is de eerste stap van ‘Werkgeluk!’ waarin je op zoek gaat naar de kernkwaliteiten, kernwaarden en de missie van de organisatie en vaststelt of deze aansluiten bij wie jij bent.


Stap 2 ‘vinden’


vinden

Het ‘vinden’ van jou en de organisatie is de tweede stap van ‘Werkgeluk!’ waarin je op zoek gaat naar de normen van de organisatie en vaststelt of deze aansluiten bij wat jij belangrijk vindt.


Stap 3 ‘willen’


willen

Het ‘willen’ van jou en de organisatie is de derde stap van ‘Werkgeluk!’ waarin je op zoek gaat naar de ambitie van de organisatie en vaststelt of dit aansluit bij wat jij het liefst wil.


Stap 4 ‘kunnen’


kunnen

Het ‘kunnen’ van jou en de organisatie is de vierde stap van ‘Werkgeluk!’ waarin je op zoek gaat naar de benodigde kwaliteiten van de organisatie en vaststelt of deze aansluiten bij wat jij goed kan.


Stap 5 ‘doen’


doen

Het ‘doen’ van jou en de organisatie is de vijfde stap van ‘Werkgeluk!’ waarin je op zoek gaat naar wat de organisatie realiseert ‘binnen’ en ‘buiten’ de organisatie en vaststelt of dit aansluit bij wat jij wilt doen.


Stap 6 ‘moeten’


moeten

Het ‘moeten’ van jou en de organisatie is de zesde stap in ‘Werkgeluk!’ waarin je op zoek gaat naar de sturing van de organisatie en vaststelt of jij dit ervaart als iets moeten of als iets mogen doen.